Қойма үй-жайларын фумигациялау
Өсімдік өнімдерін сақтауға арналған қойма үй-жайлары үнемі зарарсыздандырылуы тиіс. Қойма үй-жайларын залалсыздандыруды өнімнің зиянды объектілермен бүлінуін болдырмау үшін жазғы кезеңде жүргізу қажет.
Қойма үй-жайларының ішінде және сыртында жаңа егіннің тиелуіне дейін 10-15 күн бұрын ылғалды өңдеу әдісімен, оның ішінде қойма маңы аумағы мен астық тоқылдақтарымен зарарсыздандыру жүргізіледі.
Қоймаларда және бос қойма үй-жайларында өнімді залалсыздандыруды жүргізу алдында үй-жайдың параметрлерін, оларды герметизациялау дәрежесін анықтау бойынша дайындық іс-шараларын жүргізу, Үй-жайға механикалық тазалау жүргізу қажет. Бұл жағдайда бөлмедегі қоршаған орта температурасы + 15 градустан төмен болмауы керек. Дезинфекциядан кейінгі Экспозиция фумиганттың түріне және бөлме жағдайларына байланысты 20-дан 72 сағатқа дейін жүзеге асырылады. Қоймада және бос қойма үй-жайларында өнімді өңдеу газсыздандырумен(желдетумен) аяқталады.